top of page
  • jorg176

Augustus update


Lieve allemaal 🌿


De eerste week van de bouwvakvakantie zit erop. Hopelijk genieten jullie van een welverdiende vakantie. Team Libbenewiis is ook de komende weken achter de schermen nog druk bezig met de voorbereidingen voor het komende schooljaar. De afgelopen weken zijn bijna alle gezinnen die zich hadden aangemeld bezocht door twee leden van het kernteam. Op 4 augustus wordt op basis van de huisbezoeken de eerste groep leerlingen samengesteld. De gezinnen worden hier uiterlijk 6 augustus van op de hoogte gebracht. De week daarna willen we graag gelegenheden bieden voor de kinderen en hun ouders om elkaar te ontmoeten. Wat we precies gaan doen, waar en wanneer laten we zo snel mogelijk weten.


Om de personele bezetting helemaal rond te krijgen zijn we ook druk op zoek naar vrijwilligers. Ook bij de geïnteresseerde vrijwilligers plannen we een huisbezoek in waar besproken wordt welke rol(len) vervuld kan/kunnen worden. Ben jij, of ken jij een geïnteresseerde vrijwilliger? Stuur gerust een mail naar info@libbenewiis.nl.


In eerdere berichtgeving hebben we het gehad over een mooie locatie aan de rand van Stiens. In dit gebouw konden we een aantal lokalen huren en mochten we gebruikmaken van de beschikbare buitenruimte (inclusief de grote vijver). Helaas heeft dit pand niet de vereiste maatschappelijke bestemming en duurt het wijzigen van het bestemmingsplan vaak lang, en kan ook veel geld kosten. We willen nog wel graag proberen om hier de juiste bestemming op te krijgen zodat we eventueel in de toekomst naar deze locatie kunnen verhuizen. Daarom hebben we gekozen om te starten in het Stadskwartier, op de Pieter Jelles Troelstraweg in Leeuwarden (bij sommigen bekend als het oude Eneco gebouw). In dit gebouw huren we ook een aantal lokalen, een lange hal en (kinder)toiletten, en mogen we gebruikmaken van de beschikbare buitenruimte. De prijs van de huur ligt op deze locatie iets hoger en zal doorberekend worden in de ouderbijdrage. Het huurcontract zal in september starten en in eerste instantie voor twee jaar gelden.


Hoewel het contract pas in september ingaat, mogen we al wel in augustus de locatie inrichten. Dit willen we graag samen met de eerste lichting ouders en kinderen in de tweede en derde week van augustus gaan doen. Er zijn al spullen gedoneerd, waar wij onwijs dankbaar voor zijn. Ook worden er spullen aangeboden om te gebruiken. Zodra we een goed beeld hebben van materialen die we nog missen zullen we binnen onze netwerken oproepen doen. Dit geldt ook voor hulp bij bijvoorbeeld bepaalde klusjes die gedaan moeten worden. Op deze manier kunnen we samen zorgen dat alles klaar is voor de start van het schooljaar!


Als particuliere B3 school heb je een BRIN code nodig om officieel een school te kunnen zijn. Om een BRIN code te krijgen moet er eerst een inspecteur van de onderwijsinspectie langskomen. Wij hebben inmiddels contact gehad met de inspectie en het inspectiebezoek staat gepland op 5 oktober. Dan komt de inspecteur voor het particulier onderwijs bij ons op bezoek voor het adviesgesprek. Na dit gesprek zal zij een bindend advies aan de gemeente geven. Als dit advies positief is worden wij officiëel gekenmerkt als particuliere school en krijgen wij een eigen zogenaamde BRIN code.

Totdat wij een BRIN code hebben kunnen we geen leerlingen officieel bij DUO inschrijven. De leerlingen blijven ingeschreven op hun eigen school, of worden uitgeschreven met de vermelding bij de leerplichtambtenaar dat de leerling onderwijs volgt op een startende particuliere school. Hier is een gedoogbeleid voor. Heb je hier vragen over? Stuur gerust een e-mail, wij ondersteunen dit proces graag.


Ondertussen werken wij vol vertrouwen rustig door, zodat we 30 augustus onze deuren officieel kunnen openen!


Lieve groet,

Team Libbenewiis

6 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page