top of page
  • jorg176

Hoe het allemaal begon . . .

Bijgewerkt op: 14 sep. 2022


Op het moment dat we dit artikel schrijven is het 11 juni en nog maar 2 maanden(!) geleden dat zes vrouwen de mouwen hoog oprolden om een prachtig initiatief in de startblokken te zetten.

Op zondag 11 april 2021 vond er een bijeenkomst plaats in Wyns bij Christina. Een samenkomst van allemaal fantastische vrouwen die hetzelfde voor ogen hebben. Een veilige ontwikkelomgeving die uit gaat van het natuurlijk leervermogen van het kind. Annelies had al heel concreet een agenda vastgesteld. Een voorstelronde sloegen we even over, we wilden meteen co-creëren. Tijdens deze bijeenkomst ontstond ons kernteam.

Op een natuurlijke manier verdeelden we meteen taken. Zo pakten de leerkrachten Afke, Annelies en Thea de visie, missie en het schoolplan op. Namen Nelleke en Christina de communicatie via social media, het uitzoeken van administratieve vraagstukken en het zoeken naar een locatie op zich. En trok Manya het ontwerp van het logo, de illustratie en de website naar zich toe.

Wij hebben fantastische mensen om ons heen verzameld die blij worden van ons initiatief en ons graag willen helpen bij het totstandkomen van de school. Judith vanhttp://www.lifebetweenplants.com heeft ons logo en de illustratie voor op de homepage ontworpen. Sybren Dijkstra heeft onze prachtige site gebouwd. Hij heeft uren met Manya gepuzzled voor het juiste kleurenpalet, wat was dat lastig! Linda van der Meer is een oud student van Afke. Zij heeft foto’s van ons gemaakt in het prachtige bos in Beetsterzwaag.

Op dit moment zijn wij met een locatie bezig in Stiens. Het is nog even spannend of het bestemmingsplan makkelijk gewijzigd kan worden naar een maatschappelijke bestemming. Verder broeien er veel meer ideeën. Voor ons stopt het niet bij de school, wij denken veel groter. Maar op dit moment heeft de realisatie van de school Libbenewiiis onze prioriteit. Het is essentieel om de school stevig neer te zetten met haar wortels diep in de klei. Een school die financieel sterk is door op andere manieren structurele inkomsten te genereren. Alleen afhankelijk zijn van bijdragen van ouders en donaties is een risico. Wij slaan onze handen ineen. Samen gaan we ervoor zorgen dat Libbenewiis / Levendewijs een begrip wordt.


Liefs,

Team Libbenewiis

35 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page